כל מה שצריך לדעת על מטבע חוץ

מכירים את זה שאתם נמצאים בשיחת סלון קולחת אבל אין לכם הרבה מה לתרום לדיון כי במקרה לא סיימתם תואר בכלכלה? בדיוק במקרים כאלו אנחנו כאן כדי לתת לכם הסבר פשוט וברור על כל הנושא של מטבע חוץ, כך שתוכלו להשתלב בקלות בכל שיחה. אז למה מתכוונים כשמדברים על מטבע חוץ, מה צריך לדעת וממה להיזהר, כל הפרטים כאן בהמשך.

מטבע חוץ – מה זה בכלל?

כאשר מדברים איתנו על מטבע חוץ הכוונה היא למטבע זר, של מדינה אחרת, בדרך כלל זהו מטבע מוכר שמקובל לסחור בו ברמה הבינלאומית, לדוגמה דולר, אירו וכיוצא בזה. כל הנושא של חסר במטבע חוץ מתקיים לרוב בזירה של בנקים וגופים אחרים שמבצעים החלפה בין מטבעות. השוק של מטבע חוץ נחשב לאחד מהשווקים היותר משוכללים ומפותחים שיש כי מערב תאגידים ואף ממשלות, בנקים ועוד מוסדות

למה צריך מטבע חוץ?

יש כמה סיבות לכך שצריך לנהל באופן מסודר את כל הנושא של סחר מטבע חוץ.

  1. סחר בינלאומי – ראשית כל אנחנו חיים בעידן גלובלי שישנו מסחר ברמה בינלאומית בין מדינות שונות המייבאות, מייצאות, מייצרות וסוחרות במוצרים ושירותים ששווים כסף.
  2. העסקת עובדים ותשלומי ספקים – ישנם תאגידים וחברות בין לאומיות שמשתמשות במטבעות שונים כדי להעביר תשלומים לעובדים או ספקים במדינות שונות בעולם.
  3. תחום התיירות – תחום חשוב נושא הוא ברגע שאדם נוסע למדינה אחרת ממדינת המוצא שלו הוא צריך להתנהל עם המטבע המקומי ביעד אליו הגיע.
  4. השקעות – חלק מהכלכלה העולמית כוללת תהליכי השקעה בין מדינות מה שדורש התעסקות עם מטבע חוץ.

מה הוא השוק של מטבע חוץ העולמי?

בשוק מטבח החוץ העולמי ישנן עסקאות בהיקפים אדירים של כ-1,900 מילארדים של דולרים ביום אחד. ישנם שווקים נפרדים למטבע הדולר והאירו וכן הלאה, כאשר שערי החליפין בשין השווקים נקבעים באופן עצמאי ומותאמים על פי כוחות השוק המשתנים. המטבע הכי דומיננטי בעולם כיום הוא עדיין הדולר האמריקאי שאמון על מעל ל-80% מהעסקאות המתבצעות בשוק העולמי, אחריו במקום השני נמצא האירו ובמקום השלישי נמצא הין. המסחר במטבע החוץ קורה מסביב לשעון וזה מתאפשר בגלל פערי השעות בין המדינות.

מושגים חשובים בנושא של מטבע חוץ

שני מושגים חשובים כדי להבין ולסחור במטבע חוץ הם שער חליפין קבוע ושער חליפין נייד. שער החליפין הנייד יכול להשתנות מעת לעת ואף להשתנות באופן קיצוני בתקופת זמן קצרה. הוא נקבע בסופו של דבר על ידי כוחות של קנייה ומכירה בשוק. ישנם מקרים בהם גוף ממשלתי קובע שער חליפין קבוע. בסיטואציות בהן מטבע מקומי מתחזק לדוגמה, כאשר אפשר להשתמש בו ולקנות יותר מטבע זר, המשמעות היא שהמטבע עבר ייסוף בעוד במצב ההפוך המטבע עובר פיחות.

הכירו את האתרים

רוצים לקבל את כל המבצעים הכי חמים למייל שלכם?

* מבטיחים לא לשלוח לכם ספאם. רק מבצעים ודילים טובים

כל הזכויות שמורות לאתר בדוק את זה Checkit השוואת מחירים 2024 ©

צ'ק איט Checkit
Logo
Enable registration in settings - general