פיגרים

פיגרים – כל מה שרציתם לדעת 

מה הם "פיגרים"? מהיכן בכלל הגיע המונח? והאם לא מדובר ב"סתם בובות"? מי שמתמצא בתחום זה ובוודאי האספנים הנלהבים, יאמרו שהתשובה על השאלה האחרונה היא בהחלט לא! אלה לא רק בובות פלסטיק פשוטות, אלא עולם רחב של אמנות, אספנות וידע. 

מציג את כל 4 התוצאות

נוסף לרשימת משאלותהוסר מרשימת המשאלות 0
בובות יחידת החילוץ
נוסף לרשימת משאלותהוסר מרשימת המשאלות 0
נוסף לרשימת משאלותהוסר מרשימת המשאלות 0
פיגר של מונקי די לופי מוואן פיס Monkey D Luffy Action figure
נוסף לרשימת משאלותהוסר מרשימת המשאלות 0
32.89
18%
נוסף לרשימת משאלותהוסר מרשימת המשאלות 0
פיגר של מונקי די לופי עם קימונו – One Piece Monkey D Luffy Kimono
נוסף לרשימת משאלותהוסר מרשימת המשאלות 0
79.87
15%
נוסף לרשימת משאלותהוסר מרשימת המשאלות 1
פיגר של רונואה זורו מהסדרה וואן פיס – One Piece 18cm Roronoa Zoro Figure
נוסף לרשימת משאלותהוסר מרשימת המשאלות 1
24.53
24%

אז מה הם פיגרים? 

הכינוי העברי הפופולארי "פיגרים", מגיע מהביטוי האנגלי Action figure. זאת, מאחר שמדובר בדמויות (figures) זעירות, מפוסלות בפלסטיק. דמויות אלה התפתחו סביב עולם הקולנוע, בעיקר בהקשר סרטי פעולה ופנטזיה. דמויות הפיגרים מתארות גיבורים ונבלים מ"עולמות" דימיוניים שונים, עם פיסול צבעוני, רב פרטים וכמובן, ברוח ה-action – סרטי הפעולה. הדמויות מעוצבות בתנוחות דינאמיות ומלהיבות שונות, עם מגוון כלי נשק, גאדג'טים, ביגוד ייחודי ועוד. מעין דמויות קומיקס, שהועברו מהפורמט הדו ממדי של דפים או מסך, אל החיים בתלת ממד. אגב, הדמויות אינן סטאטיות! יש להן חלקים שניתן להזיז ובכך, להציב אותן במגוון תנוחות מבוקשות. 

 

מי אוסף אותם? 

ראשית, הערה קטנה אך חשובה. ברמה הטכנית, מדובר על "בובות". אלא שהמונח פיגרים ובוודאי השימוש במונחים ובעיצובים מתחום סרטי הפעולה (אקשן) מביא לעניין רב בהם, דווקא מצד בנים. 

כמו כן, ישנם לא מעט מבוגרים שאוספים פיגרים. כמובן, בין חובבי התחום והאספנים נמצאות גם נשים. כך שבמבט כללי, קהל העוסקים בכך די מגוון. כך גם היקף הבעלות על מוצרים אלה. זה עשוי להתחיל מילד שרוכשים עבורו דמות או שתיים כמתנה ולהמשיך באספן וותיק, עם אוסף דמויות גדול ויקר. 

 

מאיפה מתחילים? 

בדרך כלל, חובבי הפיגרים לא אוספים אותם סתם כך באופן אקראי, אלא על פי מכנה משותף מסוים. למשל 

  • פיגרים יפניים – התמקדות בדמויות אשר מבוססות על קומיקס יפני (אשר מכונה אנימה או מנגה). 
  • לפי סדרות – למשל דמויות כגון Monkey D Luffy, מתוך סדרת המנגה One Piece. 
  • לפי יצרן – בחירה ביצרנים ספציפיים מתבטאת בדגמים שזמינים אצלם וכמובן, גם באיכות המוצר. 
  • חדשים מול ישנים – תעשיית האנימה היפנית ותעשיית הקולנוע, הם שני מקורות אשר מפיקים רצף מתמשך של עולמות דימיוניים ודמויות שמאכלסות אותם. אך הפיגרים כוללים בהחלט גם דמויות ישנות מסוג זה, דוגמת דמויות קלאסיות של וולט דיסני או מלחמת הכוכבים. 
  • לפי התמקדויות משנה – עם הזמן או אולי באופן מכוון מההתחלה, חובבי ואספני פיגרים עשויים להתמקד יותר ויותר מבחינת סוג הדמויות שהם אוספים. או בסוג משנה אחד או בכמה סוגי משנה כאלה. 

 

פיגרים למכירה ועוד

אלה כמה נקודות שימושיות ומעניינות לגבי רכישת הפיגרים: 

  • קשת המחירים – ניתן למצוא פיגרים למכירה בעשרות ש"ח בודדות. אך המחיר עולה משמעותית, ככל שנכנסים לתחום האספנות המתקדמת. 
  • הנפוץ מול הנדיר – לעתים מיוצרות סדרות בכמות מוגבלת וכתוצאה מכך, דמויות מסדרה זו הופכות ליותר נדירות, מסובכות להשגה ויקרות. 
  • אמיתי מול מזויף – אחת העדויות לכך שלא מדובר ב"סתם דמויות מפלסטיק", היא שהתפתח גם שוק של זיופים בתחום זה. עובדה זו מציבה אתגר לאספנים, אשר מתמודדים איתה בכך שרוכשים ממקורות אמינים וגם לומדים לזהות זיופים.  

 

מעניין לדעת 

מדובר ללא ספק בתחום ציורי למדי. ואכן, יש סביבו לא מעט עובדות מעניינות ואנקדוטות. למשל 

  • בקופסא או לא? – אחת ההתלבטויות של רוכשי הפיגרים, לפחות בחלקם, היא האם להשאיר את הדמות בתוך הקופסא או לא? השארה בקופסא משמעותית בעיקר לאספנים, אשר רוצים להבטיח שיישמר הערך המרבי של הדמות למכירה בעתיד. הקופסא גם מסייעת כמובן לשמור על הדמות מפגיעה. 
  • מגוון גדלים – הפיגרים מגיעים במגוון רחב של גדלים. למעשה, עבור מי שיש לו את התקציב להשקיע, ניתן לאסוף אפילו דמויות בגודל טבעי! 
  • לא כדאי להיסחף. רק אם בא לכם – ההבדל בין חובב לבין אספן "רציני", עשוי להיות דרמטי. בין השאר, האספנים מוטרדים הרבה יותר, מהיבט השמירה על הדמויות לאורך זמן. הדבר מתבטא למשל בשמירת והצגת הדמויות בארון ייעודי מזכוכית. הם עשויים אפילו להשקיע במערכות אשר יבטיחו תנאים אופטימאליים, מהיבטים כגון אוורור, טמפרטורה ולחות. 
  • ז'רגון מיוחד – כמו בכל תחום אספנות, גם לאספני הפיגרים המושבעים יש מונחי סלנג מקובלים משלהם. למשל MIB (mint in box – במצב המקורי בו נרכש). 

 

הכירו את האתרים

רוצים לקבל את כל המבצעים הכי חמים למייל שלכם?

* מבטיחים לא לשלוח לכם ספאם. רק מבצעים ודילים טובים

כל הזכויות שמורות לאתר בדוק את זה Checkit השוואת מחירים 2024 ©

צ'ק איט Checkit
Logo
Enable registration in settings - general